NÄTVERK

Hela vår idé bygger på att vi hjälps åt och gör saker tillsammans. Medborgare, näringsliv, civilsamhälle och akademi. Här hittar du några aktörer, projekt, initiativ och eldsjälar som är en del av vårt nätverk.

HOJ-O-MAT

FÖRETAG

Hoj-O-Mat drivs av Alexander Svartvatten som lagar cyklar och

vegansk mat i form av egna produkter och catering, ibland direktförsäljning från eget cykelcafé samt håller kurser!

MEDBORGARSKOLAN

STUDIEFÖRBUND

Har du ett specifikt intresse som du vill fördjupa dig i? Eller vill du bara lära dig något nytt? Om du vill göra detta tillsammans med andra så kan ni samarbeta med Medborgarskolan.

COOMPANION

RÅDGIVNING

Som experter på bl a affärsutveckling, finansiering, hållbarhetsfrågor och samhällsentreprenörskap kan vi hjälpa ert företag, förening eller projekt. Helt kostnadsfritt! 

RISE

FORSKNINGSINSTITUT

 RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

SPIS

PROJEKT

Social Progress Innovation Sweden är Umeås innovationsplattform. SPIS främjar tvärsektoriell samverkan och stödjer den kommunala organisationen att möta utmaningar.

RÖDA KORSET

FÖRENING

Röda Korset i Umeå har två secondhandbutiker och många olika humanitära verksamheter, tex Frivilligcentralen, Promenadsällskap, Läxhjälp och Samhällsguider.

SMARTA KARTAN

DELNINGSTJÄNST

Upptäck alla smarta delningsinitiativ i Umeå! Här hittar du verksamheter i Umeå där du kan hyra, byta, låna, ge och få. Bidra till kartan genom att tipsa om fler initiativ!

FRITIDSBANKEN

DELNINGSTJÄNST

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor,  flytvästar och snowboards. Alla kan låna och allt är gratis!

KLUM

PROJEKT

Klimatneutrala Umeå ska i bred samverkan utforma en färdplan och identifiera vilka åtgärder Umeå måste göra för att ta sitt ansvar för Parisavtalets genomförande.

Umecom

Vill du, ditt företag, projekt, initiativ eller förening också synas här? Kontakta oss på hej@umecom.se