COMMUNITY


Hela vår idé bygger på att vi hjälps åt och gör saker tillsammans. Medborgare, näringsliv, civilsamhälle och akademi. Här hittar du några aktörer, projekt, initiativ och eldsjälar som är en del av vårt nätverk.

HOJ-O-MAT

FÖRETAG

Hoj-O-Mat drivs av Alexander Svartvatten som lagar cyklar och

vegansk mat i form av egna produkter och catering, ibland direktförsäljning från eget cykelcafé samt håller kurser!

MEDBORGARSKOLAN

STUDIEFÖRBUND

Har du ett specifikt intresse som du vill fördjupa dig i? Eller vill du bara lära dig något nytt? Om du vill göra detta tillsammans med andra så kan ni samarbeta med Medborgarskolan.

COOMPANION

RÅDGIVNING

Som experter på bl a affärsutveckling, finansiering, hållbarhetsfrågor och samhällsentreprenörskap kan vi hjälpa ert företag, förening eller projekt. Helt kostnadsfritt! 

RISE

FORSKNINGSINSTITUT

 RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

SPIS

PROJEKT

Social Progress Innovation Sweden är Umeås innovationsplattform. SPIS främjar tvärsektoriell samverkan och stödjer den kommunala organisationen att möta utmaningar.

RÖDA KORSET

FÖRENING

Röda Korset i Umeå har två secondhandbutiker och många olika humanitära verksamheter, tex Frivilligcentralen, Promenadsällskap, Läxhjälp och Samhällsguider.

SMARTA KARTAN

DELNINGSTJÄNST

Upptäck alla smarta delningsinitiativ i Umeå! Här hittar du verksamheter i Umeå där du kan hyra, byta, låna, ge och få. Bidra till kartan genom att tipsa om fler initiativ!

FRITIDSBANKEN

DELNINGSTJÄNST

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor,  flytvästar och snowboards. Alla kan låna och allt är gratis!

KLUM

PROJEKT

Klimatneutrala Umeå ska i bred samverkan utforma en färdplan och identifiera vilka åtgärder Umeå måste göra för att ta sitt ansvar för Parisavtalets genomförande.

UMEÅ KOMMUN

OFFENTLIG VERKSAMHET

Bakom Umecom står Umeå Kommun som ser det som ett sätt att bygga en plattform där medborgare inkluderas i arbetet med stadens utveckling. 

VENTURE CUP

ENTREPRENÖRSKAPS-

TÄVLING

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer.

BE CHANGE

KLIMATKURS

Boosta ditt klimatengagemang tillsammans med andra i en kurs som hjälper både dig och planeten att må bättre.

GREAT HUB

COWORKING

Välkommen till en perfekt plats för coworking i Umeå. Sitt på en öppen plats, vid ett eget skrivbord eller ha ditt helt egna kontor med dygnet-runt-access. 

eXpression

FÖRETAGSINKUBATOR

eXpression är en företagsinkubator som möjliggör utveckling av drivna kreatörer med idéer, innovationer eller företag inom de konstnärliga, kulturella och kreativa näringarna. 

HOUSE BE

COWORKING PÅ NORRLÄNDSKA

Lika hemma som ditt vardagsrum, men med ytor skapade för att få saker gjorda. En kreativ plats full av moderna människor med vassa idéer. 

BIC FACTORY

FÖRETAGSINKUBATOR

BIC Factory är en företagsinkubator som i över 20 år har arbetat för att upptäcka och hjälpa unga entreprenörer som vill starta företag i Umeå.

UMINOVA INNOVATION

FÖRETAGSINKUBATOR

Uminova Innovation är en av Sveriges främsta inkubatorer och utvald till Vinnovas Excellens-program. Med ett affärsstöd i framkant hjälper vi människor att  utveckla sina affärsidéer

UmeEcoRide

PODTAXI

UmeEcoRide bidrar till att skapa mer hållbart resande och fler hållbara upplevelser och leveranser i Umeå.

HÄLSOBAREN

RESTAURANG & CATERING

Vi vill erbjuda våra kunder ett hälsosammare alternativ i vardagen, med våra fräscha sallader och friska smoothies ger vi dig snabbt och enkelt den möjligheten. 

ELJEST

CAFÉ OCH HANTVERK

Begreppet eljest kommer från den Västerbottniska dialekten och betyder ungefär annorlunda, lite annars liksom och det är precis sådant som vi vill värna om. Vi gillar annorlunda.

KASAM

TEXTILSTUDIO

Kasam är ett socialt företag under Röda Korset. Vi utför lönsömnadsuppdrag, ändrar och lagar plagg eller syr upp efter dina önskemål. Vi syr på uppdrag av såväl företag som privatpersoner. 

REVOLT

ÅTERBRUKSGALLERIA

Revolt är en återbruksgalleria i centrala Umeå. Hos oss hittar du flera olika cirkulära butiker med allt ifrån blommor till kläder, böcker och leksaker. Joina re:volutionen!

CYKELJUNTAN

IDEELL FÖRENING

Cykeljuntan är en ideell förening som hjälper folk att lära sig att själva laga och fixa sina cyklar.

Häng på!

MÖTESPLATS STÖCKE

EKONOMISK FÖRENING

Mötesplats Stöcke är resultatet av bygdens gemensamma önskningar och behov. Den är skapade för och av sina besökare, med hjärtat för hjärtat.

KULTURHUSET KLOSSEN

KULTURHUS

Studiefrämjandets kulturhus i Umeå. Kultur, folkbildning och gemenskap! 

STUDIEFRÄMJANDET

STUDIEFÖRBUND

Vi är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturupplevelser och föreläsningar.

SAMFORMA

INTRESSE-ORGANISATION

Vi är en intresseorganisation som kraftsamlar idéburna organisationer i Norrbotten och Västerbotten.

MÖTESPLATS SOCIAL INNOVATION

SAMVERKANS-

PLATTFORM

Mötesplats Social Innovation är en nationell kunskaps- och samverkansplattform för social innovation och socialt företagande. 

BILDA

STUDIEFÖRBUND

Tillsammans bildar vi för livet. Med stöd från oss får människor med olika bakgrund möjlighet att mötas, skapa fritt och utvecklas. Vi är Studieförbundet Bilda.

SKJUTSGRUPPEN

SAMÅKNINGSRÖRELSE

Vi är en ideell och deltagardriven samåkningsrörelse som startade 2007. Vi medskapar rörelsen tillsammans demokratiskt

PMU 

BISTÅNDSORGANISATION

PMU är en biståndsorganisation som utöver utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.

KLIMATEKOT

PODCAST

I Klimatekot möter du människorna som gör skillnad. Låt dig inspireras, utmanas och hör hur andra gör för att leva mer hållbart. 

CHANGE THE GAME

KUNSKAPSCENTRUM

Change the Game är ett kunskapscentrum som bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom att skapa och sprida kunskap om rörelserikedom.

Umecom

Vill du, ditt företag, projekt, initiativ eller förening också synas här? Kontakta oss på hej@umecom.se